Web Analytics

Вдерлись в метро без оплати: поліція відкрила справу за фактом хуліганства

Близько 20 хлопців, перестрибуючи через турнікети, напередодні ввечері забігли на станцію метро «Архітектора Бекетова». Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство». 

На відео, опублікованому в YouTube та Instagram, хлопці з криками перестрибують через турнікети та парапет на ескалатор станції «Архітектора Бекетова» і біжать на платформу. 

Відео: DIMA TOTAL/YouTube

Свій вчинок ініціатори акції назвали спротивом проти підвищення тарифів на проїзд у метро

«Прийшли близько 50 харків'ян і зробили це. Звісно, про це заздалегідь дізналася поліція, і біля турнікетів вже чекало з десяток копів і в переходах у цивільному оперативні працівники», — пише автор відео. 

Повідомлення про підготовку до «флешмобу» напередодні ширилися через соцмережі. Тоді у прес-службі метро виступили із застереженням: «На сторінках у соцмережах почали масово з'являтися повідомлення, які у відповідності до ст. 295 КК України є закликами до дій, що загрожують громадській безпеці на об'єктах метрополітену...». 

Поліція кваліфікувала дії групи осіб як хуліганство. За даними відділу комунікації Головного управління Нацполіції у Харківській області, близько 20 молодиків «грубо порушували громадський порядок». Трьох з них на деякий час затримували. 

«Поліцейські затримали двох 16-річних та 15-річного учасників акції. У присутності батьків підлітки були опитані та відпущені. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі», — йдеться у повідомленні ГУ НП. 

Акція протесту проти нових тарифів відбулася сьогодні на площі Конституції. За підрахунками організаторів, в ній взяли участь близько 150 людей (представники громадських організацій, політичних рухів, націоналістичні організації). Організатори акції планують почати збір підписів громадян з вимогою скасування нового тарифу на проїзд в метро у розмірі 8 гривень. Порушень порядку під час цього протесту не було.