Web Analytics

За три дні 90 водіям відмовили у в'їзді в Росію з території Харківщини — ДПСУ

Протягом останніх трьох днів до українських прикордонників неодноразово звертались громадяни України, яких представники Прикордонної служби ФСБ РФ не пропустили на територію Російської Федерації.

Про це сьогодні повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

«Лише через російський пункт пропуску «Нехотєєвка», що навпроти української «Гоптівки» в Харківській області, протягом вказаного терміну без будь-яких причин не пропущені понад 90 подорожуючих до РФ громадян України. Російські прикордонники не пояснюють причин непропуску або посилаються на міфічний указ про заборону в’їзду на територію Росії автомобілів з великим об’ємом двигуна таких, як Toyota Prado, Volkswagen Passat» та інші», — йдеться у повідомленні ДПСУ.

При цьому, як стверджують у ДПСУ, працівники ФСБ фіксують водіїв на відео, «примушуючи українських громадян говорити, що останні повертаються в Україну за особистим бажанням».

«Пояснили, що у мене автомобіль марки Passat, і нам в'їзд заборонений. На який час, як довго це триватиме, нічого не пояснили. Саме прикордонники, митники претензій жодних не мали... Запросили до старшого,  сказали, щоб не було жодних ексцесів, скажіть, що ви за власним бажанням розвертаєтеся назад, сказав в камеру», — розповів один з водіїв на відео українських прикордонників. 

У ДПСУ просять громадян України враховувати цю інформацію і за можливості утриматися від поїздок до РФ.

У грудні в пункті пропуску «Гоптівка» накопичувалися вантажівки. Як пояснювали в ДПСУ, російська сторона повільно оформлювала транспортні засоби.