Web Analytics

Тимчасова слідча комісія ВР хоче «реанімувати» справу про загибель Бичка

Представники Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справах про напади на активістів сумніваються, що Микола Бичко, якого знайшли повішеним у селищі Есхар Харківської області, скоїв самогубство.

Про намір ініціювати перегляд кримінальної справи щодо загибелі Миколи Бичка заявив в ефірі «Радіо НВ» голова Тимчасової слідчої комісії, народний депутат Борислав Береза.

За його словами, комісія планує «реанімувати справу».

«Зараз вони (поліція, — ред.) кажуть, що це самогубство. Але у нас є інформація, все вказує на те, що це не самогубство», — заявив Береза.

Він повідомив, що 6 лютого Верховна Рада розглядатиме питання щодо продовження роботи ТСК. Під час засідання Береза планує звітувати про  роботу комісії з розслідування вбивства Катерини Гандзюк і насильства щодо інших активістів.

«Якщо 150 голосів у Верховній Раді буде «за» продовження, то гаразд. Якщо ні — дуже цікаво запитати, чому Верховна Рада не хоче подовження, — тоді буде не проміжний звіт, а повний звіт», — заявив депутат.

Еко-активіста Миколу Бичка знайшли повішеним у селищі Есхар влітку 2018 року. Поліція опрацьовувала версії вбивства і доведення до самогубства. Наприкінці грудня справу закрили: слідчі прийшли до висновку, що Бичко наклав на себе руки. Доказів, що його могли вбити, вони не знайшли.

Читайте MediaPort у Telegram