Web Analytics

Систему «Безпечне місто» в Харкові планують впровадити за півтора-два роки

У мерії обіцяють упродовж місяця визначитися, де і які камери треба встановити. Йдеться як про центр міста, так і про спальні райони.

Впровадження системи «Безпечне місто» обговорювали 31 січня під час зустрічі з представниками фірм, яких планують долучити до проекту, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Як зазначив перший заступник міського голови Ігор Терехов, йдеться про встановлення камер у всіх районах Харкова, центральних і спальних, в тому числі в багатолюдних місцях і на дорогах.

«Ми домовилися, що впродовж місяця визначимося, де і які камери треба встановити. Адже вони повинні бути різними: одні розпізнаватимуть обличчя, інші — номери машин. Створення такої системи дозволить зробити місто реально безпечнішим. Починаємо ми цю роботу не з нуля, оскільки в Харкові вже є певні мережі відеоспостереження. Потім потрібно буде об'єднати все це в єдину систему, після чого передати її на пульт у ситуаційному центрі та правоохоронним органам», — розповів Терехов.

Проект спільно фінансуватимуть міська влада і підприємці-партнери.

«Ми починаємо реалізацію цього проекту і хочемо за півтора-два роки збудувати всю цю систему — як раз до початку роботи ситуаційного центру», — зазначив віце-мер.

Створення Міського ситуаційного центру в мерії анонсували в березні 2018 року. Передбачалося, що там працюватимуть диспетчери служби «15-62» та оператори, які передають інформацію щодо надзвичайних подій поліції, рятувальникам, службі швидкої допомоги, «Харківобленерго» і «Харківміськгазу». Співробітники зможуть відстежувати відеокамери системи «Безпечне місто» і системи безпечного дорожнього руху.

За інформацією міськради, в Харкові вже встановили більше 600 камер відеоспостереження. 200 з них підключені до єдиної системи — це камери Центрів надання адміністративних послуг, Департаменту інфраструктури, деяких шкіл і медзакладів. У мерії обіцяють, що поступово система відеоспостереження охопить все місто.

Читайте MediaPort у Telegram