Web Analytics

На Харківщині недофінансували інфраструктурні проекти на 103 млн грн

Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області просить Кабінет міністрів виділити з державного бюджету кошти, яких бракує для завершення проектів, що перемогли в конкурсі Державного фонду регіонального розвитку на 2018 рік.

Звернення до уряду щодо виділення коштів схвалили 30 січня на загальних зборах Асоціації, повідомляє прес-служба Харківської обласної ради.

У зверненні зазначається, що до затвержденого у травні переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що мали реалізовуватися в Харківській області у 2018 році за рахунок ДФРР, увійшли 13 об’єктів.

«Всього в регіоні на реалізацію цих проектів передбачено коштів ДФРР у сумі 305 203, 740 тис. грн. У тому числі за рахунок загального фонду — 203 469,160 тис. грн, спеціального фонду — 101 734,580 тис. грн. На жаль, станом на 31 грудня 2018 року кошти ДФРР були отримані не в повному обсязі. Недофінансування складає 103 103,744 тис. грн, або 33,8%», — йдеться у зверненні.

В Асоціації зазначають, що в області вже розпочато будівництво низки об'єктів, але вони коштів не вистачає.

«Враховуючи норми Бюджетного кодексу України, відсутність фінансування ставить під загрозу завершення розпочатих проектів, стан реалізації яких сягає 80-90%. Така ситуація потребує невідкладного врегулювання з метою виконання державою взятих на себе зобов’язань та уникнення повторення ситуації у майбутньому. Тому прийнято рішення звернутися до Кабміну», — пояснив президент Асоціації, голова Харківської облради Сергій Чернов.

Таким чином, Асоціація просить виділити з державного бюджету 103 103,774 тис. грн на завершення проектів, а також пропонує визнати недофінансовані проекти «такими, календарні плани реалізації яких складають понад один рік».

Фото: oblrada.kharkov.ua

Підсумки оцінювання проектів, які планували реалізувати в 2019 році, регіональна комісія підбивала 25 січня.

«В цілому оцінено 110 інвестиційних програм і проектів, які мають повний комплект документів, відповідають технічному завданню та розміщено на веб-сайті ДФРР на загальну суму 1,2 млрд  грн», — зазначав під час засідання комісії заступник голови облради Віктор Коваленко.

Найбільшу кількість балів набрав проект «Реконструкція гуртожитку по під житло для внутрішньо переміщених осіб та Центр надання адміністративних послуг» у Вовчанську.

16 проектів набрали недостатньо балів й не можуть вважатися переможцями попереднього конкурсного відбору.

Читайте MediaPort в Telegram