Web Analytics

На Харківщині поліцейського і держвиконавця затримали на хабарах

Заступника начальника одного з райвідділень поліції та посадовця міжрайонного відділу виконавчої служби затримано. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру в отриманні хабарів.

Про затримання заступника начальника одного з райвідділень Головного Управління Нацполіції в Харківській області повідомив керівник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

«Оперативники СБУ встановили, що підполковник поліції вимагав гроші від місцевих підприємців за невтручання в комерційну діяльність з вирубки лісопосадок і заготівлі деревини. В разі незгоди посадовець погрожував створити штучні перешкоди для діяльності підприємців і застосувати до них заходи правового реагування. Розміри хабарів правоохоронець визначав залежно від обсягів вивезених лісоматеріалів», — написав Абдула на своїй сторінці в Facebook.

СБУ також оприлюднила оперативне відео затримання.

За даними слідства, поліцейського затримали після отримання чергової суми — 14 тис. грн., загалом йдеться більше ніж про 33 тис. грн.

У якому саме відділенні поліції працював підполковник, Служба безпеки не уточнює.

Вирішується питання щодо повідомлення правоохоронцю про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Максимальне покарання за цією статтею - 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Фото: Facebook/VladislavAbdula

Про інше затримання — державного виконавця, якого теж підозрюють в отриманні хабара, — розповіли у прес-службі Генеральної прокуратури.

«…задокументовано факт вимагання та одержання старшим державним виконавцем міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основ’янському та Слобідському районах м. Харків неправомірної вигоди у сумі 500 доларів США за вчинення дій, а саме — зняття обмежень з транспортного засобу», — йдеться в повідомленні ГПУ.

Фото: gp.gov.ua

За даними Генпрокуратури, частину коштів правоохоронці знайшли під час затримання. Вдома і на роботі у держвиконавця тривають обшуки. За їх підсумками також буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу і відсторонення від займаної посади.

Читайте MediaPort у Telegram