Web Analytics

Світоліна не гратиме за збірну на матчах Кубку Федерації в Польщі

У Федерації тенісу України заявили, що причиною такого рішення є «нові фінансові умови», які висунув агент спортсменки. Еліна Світоліна пояснює, ще не гратиме через травму.

У матчах Кубку Федерації в Зеленій Гурі не братимуть участь українські тенісистки Еліна Світоліна і Даяна Ястремська, повідомили у Федерації тенісу України.

«Еліна Світоліна та Даяна Ястремська, незважаючи на досягнуті між сторонами попередні домовленості, не зіграють за національну збірну України в матчах Кубку Федерації у польській Зеленій Гурі. Причиною є нові фінансові умови, що були висунуті агентом обох тенісисток Стефаном Гуровим, який є головою агентства «TOP Five Management», — йдеться у заяві ФТУ.

В організації зазначили, що виплачують призові всім провідним гравцям за участь у Кубку Девіса та Кубку Федерації. «Розмір цієї винагороди відомий гравцям перед початком кожного сезону та базується на їх поточному рейтингу. Також розмір цієї винагороди визначається можливостями бюджету федерації», — додають у ФТУ.

Еліна Світоліна говорить, що вирішила пропустити матчі збірної України, які пройдуть в Польщі, після консультацій з лікарями.

«Це важке рішення, тому що виступати за збірну України завжди честь для мене, і ще минулого року я запланувала участь в цих матчах. Однак отримане в Австралії ушкодження не дозволяє мені поки що приступити до тренувань, і, на жаль, я не зможу зіграти на тому рівні, на якому можу. У даній ситуації найменше, що би я хотіла, це підвести нашу команду на корті», — написала Світоліна на свої сторінці в Facebook.

В складі збірної України в Зеленій Гурі, таким чином, гратимуть Леся Цуренко, Катерина Козлова, Марта Костюк і Надія Кіченок.

У чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Австралії Еліна Світоліна поступилася Наомі Осаці з Японії. Українці довелося вийти на корт із травмами плеча і шії.

Наразі Світоліна на сьомому місці у рейтингу WTA.  Після перемоги на Підсумковому турнірі в Сингапурі наприкінці жовтня 2018 року вона була четвертою.

Читайте MediaPort у Telegram