Web Analytics

У Харкові на хабарі затримали прикордонника та його екс-колегу

Військовослужбовця Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління і колишнього військовослужбовця Держприкордонслужби підозрюють у вимаганні та одержанні хабаря.

В операції з затримання брали участь оперативники СБУ, Управління внутрішньої безпеки ДПСУ і Нацполіції, повідомляє 27 січня прес-служба Державного бюро розслідувань. 

З оперативних фото зрозуміло, що затримання відбувалось біля станції метро «Центральний ринок». Фото: dbr.gov.ua

Під підозрою — діючий військовослужбовець прикордонної служби та колишній. 

«За попередньою інформацією, вищевказані особи вимагали та отримали 1250 доларів США від громадянина України за допомогу в легалізації статусу іноземних громадян на території України. Після отримання останньої частини неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів США, службову особу та її спільника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Затриманим готується повідомлення про підозру, проводяться інші першочергові слідчі дії», — йдеться у повідомленні.

Слідчими теруправління ДБР, розташованого у місті Полтаві, розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Процесуально у справі керує військова прокуратура Харківського гарнізону.