Web Analytics

У Харкові військового комісара затримали на хабарі

Військового комісара Харківського об’єднаного районного військового комісаріату підозрюють у вимаганні та одержанні півтисячі доларів хабаря. 

За даними слідства, за 500 доларів комісар обіцяв визнати громадянина України непридатним для військової служби, повідомляє на сторінці у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Сьогодні силовики задокументували «факт вимагання та одержання неправомірної вигоди», вилучили гроші і затримали фігуранта на місці події. 

На роботі і вдома у комісара проходять обшуки. «За результатами їх проведення буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади», — йдеться у повідомленні речника ГПУ.

21.01.2019 за процесуального керівництва військової прокуратури Харківського гарнізону, слідчими СВ ВСП ГУНП України...

Опубліковано Андрієм Лисенком Понеділок, 21 січня 2019 р.

За ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років і конфіскацією майна.

Харківський ОРВК розміщується у Харкові на проспекті Московському, 96-А. 

Командувач військ оперативного командування «Схід» Збройних Сил України призначив службову перевірку.

«У разі, якщо інформація про злочин підтвердиться, військовослужбовця буде позбавлено військового звання, звільнено з лав Збройних Сил України та притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства», — повідомляється на офіційній сторінці командування у Facebook.