Web Analytics

МВД: Евромайдан «зачистили», потому что хулиганы мешали поставить ёлку

Главное управление МВД Украины в Киеве назвало причины, по которым сегодня рано утром спецподразделение «Беркут» дубинками разогнало невооружённых людей на Майдане Независимости. Просьба очистить майдан поступила от руководства города. Митингующие мешали «новогоднему благоустройству». 

Вот что сообщает об утренних событиях ГУ МВД в Киеве.

«Вчора після того, як студенти оголосили про призупинення акції та почали розходитися, представники управління благоустрою Київської міської державної адміністрації спробували завести на майдан техніку, необхідну для продовження робіт по підготовці майдану до свят.

Однак, незважаючи на неодноразові роз’яснення мітінгувальникам про необхідність заїзду техніки та відповідальність за опір представникам благоустрою, мітінгувальники не пропускали техніку и агресивно себе поводили.

В подальшому представники управління благоустрою звернулись до столичних правоохоронців за проханням забезпечити безперешкодний проїзд техніки на майдан.

По прибуттю на місце полку міліції особливого призначення «Беркут» мітінгувальники, грубо порушуючи громадський порядок, почали кидати в правоохоронців сміття, склянки, пляшки з водою, підпалені палки. Після цього «Беркут» відтіснив мітінгувальників с майдану.

35 осіб було затримано і доставлено до міліції для складання адмінпротоколів за фактами вчинення хуліганськіх дій та опору представникам правоохоронних органів.

По завершенню складання матеріалів їх відпустили.

З приводу всіх звернень про отримання тілесних ушкоджень під час конфлікту, які надійшли від громадян, буде проведена службова перевірка».

А это — те же события, глазами съёмочной группы German TV ARD.