Web Analytics

С 6 апреля — в поезд только по паспорту

Газета «Урядовый курьер» опубликовала постановление Кабинета Министров «Об изменении порядка обслуживания граждан железнодорожным транспортом». Согласно документу, билеты снова станут «именными». Изменения вступят в силу 6 апреля.

Текст постановления опубликован в газете «Урядовый курьер» №54 (4940) от 22 марта 2013 года. Информацию о сегодняшней публикации документа «МедиаПорту» подтвердили в пресс-службе «Укрзализныци».

Согласно документу, при покупке билетов нужно указывать имя и фамилию пассажира. При посадке на поезд пассажир должен предъявить, кроме билета, документ, удостоверяющий личность.

Билеты, купленные до вступления в силу постановления, в которых не указаны имя и фамилия пассажира, считаются действительными. Посадка на поезд будет проводиться без предъявления документов, удостоверяющих личность.

В билетах на пригородные и региональные поезда (кроме льготных билетов) имя и фамилию пассажиров указывать не будут, пояснили в пресс-службе «Укрзалізниці».

«Оформлення у квитковій касі повних та дитячих проїзних документів, у тому числі в електронному вигляді, здійснюється із внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира зі слів особи, яка здійснює оплату проїзного документа.

Під час оформлення проїзних документів з використанням мобільного зв’язку, Інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування тощо прізвище та ім’я особи, що буде здійснювати поїздку, зазначає особа, яка здійснює оформлення та оплату проїзного документа.

У проїзних документах (крім пільгових та безоплатних) на проїзд у регіональних поїздах та квитках на проїзд у поїздах приміського сполучення прізвище та ім’я особи не зазначаються
Посадка в поїзд здійснюється за пред’явленням проїзного документа та документа, який посвідчує особу (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, проїзний документ для виїзду за кордон особи, яку визнано біженцем, та особи, яка потребує додаткового захисту, довідка про звернення за захистом в Україні, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, картка мігранта, посвідчення біженця, проїзний документ біженця, паспортний документ іноземця та особи без громадянства)».

(Постановление № 160 «Об изменении порядка обслуживания граждан железнодорожным транспортом»).

Изменения вступят в силу через 15 дней после публикации в газете «Урядовый курьер», то есть 6 апреля.