Web Analytics

Минобразования: льготы студентам на проезд в ж/д транспорте не отменяли

Министерство образования и науки сообщает, что информация об отмене льгот на проезд студентов на железнодорожном транспорте не соответствует действительности. Об этом говорится в заявлении распространенном пресс-службой министерства.

В частности в заявлении говорится: «Останнім часом до Міністерства освіти і науки постійно звертається студентська молодь із запитанням щодо правдивості інформації про відміну пільг на проїзд у залізничному транспорті. Міністерство освіти і науки наголошує, що будь-яка інформація чи заяви про відміну пільг для проїзду студентів залізницею є неправдивою.

Зазначені пільги надаються відповідно до “Порядку надання пільгового проїзду…”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 1999 року № 541 із змінами. Зазначений Порядок не скасований і будь-яких рішень про втрату його чинності не приймалось.

Водночас МОН повідомляє, що в законі України “Про Державний бюджет України на 2005 рік”, у редакції, прийнятою Верховною Радою України 25 березня, на ці цілі передбачено необхідну кількість коштів.

Станом на 1 квітня МОН уклало із усіма залізницями України відповідні договори про забезпечення пільгового проїзду.

Пільговий проїзд залізничним транспортом територією України встановлюється для студентів денної форми навчання вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів незалежно від форми власності.

Будь-які чутки про скасування зазначених пільг є безпідставними».

По материалам ForUmа.