Web Analytics

Скныливская трагедия начинает откликаться гражданскими исками пострадавших против Минобороны

Сегодня годовщина трагедии на военном аэродроме Скнылив во Львове. Два года назад во время демонстрационных полетов, посвященных 60-летию местного авиационного корпуса, самолет СУ- 27 упал прямо на толпу зрителей. 77 человек погибли, больше 400 были ранены. Скныливская трагедия, согласно результатам опроса, проведенного по заказу Института политики, стала для украинцев самым запомнившимся событием 2002 года.

Виновники трагедии до сих пор не названы, в то же время пострадавшие во время катастрофы сегодня подают на Минобороны в суд.

Подробнее о том, что сейчас происходит рассказала корреспондент телевизионной службы новостей "Наш репортер" ТРК "Люкс" Ольга Крупник из Львова:

«Сьогодні, як і минулого року, як і в першу річницю була панихида біля каплиці, яку спорудили власне на річницю , називається каплиця пам"яті, там пройшов спільний молебен. Далі процессія пішли беспосередньо до місця трагедії, де спорудили на другу річницю спорудили Пантеон пам"яті, це така фігура - символ людей, які загинули два роки тому. Сьогодні було офіційне відкриття цього пантеону.

Досі шукають винуватців, два роки фактично тягнеться. Натомість люди вже починають подавати цивільні позови на державу в особі Міністерства оборони. І є такий лише один позов. Але за настроями людей видно, що вони збираються, і вони про це говорять, збираються подавати цивільні позови найближчим часом. Так що можем очікувати збільшення таких позовів.»