Web Analytics

Дитяча футбольна команда з Шарівки повернулася двічі переможницею

Із Англії в Харків повернулися юні футболісти села Шарівка. Школярі здобули перемогу одразу над двома британськими дитячими збірними "Челсі" та "Лідс". Харків’яни забили англійським ровесникам вісім м’ячів. Організатор поїздки - голова благодійного фонду “АВЕК” Олександр Фельдман. Крім Британії, школярі із Валківського району - переможці "Турніру тисяча команд" - також побували у Польщі, Німеччині та Франції.

Батьки зустрічають переможців як героїв. Деякі й досі зберігають SMSкі від синів - "матусю, ми перемогли". Це два Сашка, два воротарі. Той, що вищий -- із молодшої команди. Хлопець, менший на зріст, як не дивно - голкіпер у старших. Обидва зловили щонайменше по п’ятнадцять м’ячів -- не дали забити англійцям.
А це - шарівський герой-бомбардир Роман Мякота. У матчі з "Челсі" забив половину голів.

Олександр Фельдман, народний депутат України голова БФ "АВЕК": По телефону каждую минуту, каждый шаг был на связи, и знал практически все, что делается на поле. Когда в прошлом году сыграли в ничью, это было как фантастика, а в этот раз невозможно было описать радость.

Сергій Войтенко, тренер: Проходит полигры, то есть два тайма мы сыграли - два ноль, горим. Когда сравняли счет, пыл немножко упал, а потом за 8 - 10 минут мы забиваем два гола.

Микола Мисюк, футболіст: Обнимали друг друга, целовали, прыгали, поднимали, кричали.

У кожного шарівця в кишені по три відзнятих фотоплівки. Я і БіГ-Бен, я і Мадам Тюссо, я і Тауерський міст. А ось Ла-манш, кажуть школярі, холодний, вода в ньому не вище п’ятнадцяти градусів. Нагадує Азовське море - за сто метрів від берега води по пояс. Сувеніри для рідних - брелоки із футболістом. Бабусі кажуть, це колишня легенда "Челсі". Вболіваючи за онуків, жінки теж почали розумітися на футболі. А цей подарунок вже для переможців – годинник з написом: "За перемогу над "Челсі" і "Лідс".

З Англії шарівці привезли запрошення від клубу "Манчестер-юнайтед". Голова Благодійного фонду "АВЕК" Олександр Фельдман не виключає, що наступного разу за кордон поїдуть дівчата. Цього року в "Турнірі тисяча команд" візьмуть участь і леді.