Web Analytics

Італійці пропонують обмінюватися студентами

Обмін студентами запропонували харківському міському голові представники італійської делегації, що перебуває в Харкові. На зустрічі з Володимиром Шумілкіним представник Флорентійського фонду «Ромуальдо дель Б’янко» Паоло дель Б’янко та член урядової комісії Італії Стефано Маржотто обговорювали варіанти співпраці.

Як повідомляє офіційний сайт харківського міськвиконкому, Фонд «Ромуальдо дель Б’янко» представляє весь спектр професій в області культури. В Італії студенти в першу чергу можуть навчатися готельному бізнесу, архітектурним і реставраційним роботам. Декілька років тому Фонд почав розвивати співпрацю з Харковом і на сьогоднішній день активно взаємодіє з Харківським національним університетом ім. Каразіна.

Як зазначив Паоло дель Б’янко, «цей обмін дає можливість передати весь той багатий досвід, який є у Флоренції. Це не комерційна модель, але в той же час і прибуткова. Вона дасть молоді можливість і вчитися, і набиратися практичного досвіду».

У свою чергу Володимир Шумілкін відзначив, що Харків, як місто студентів, дуже потребує подібної практики співпраці. «Нам приємно, що з вашої боку виникає інтерес до Харкова, і ми сподіваємося на плідну співпрацю. Тепер найголовніше, якнайшвидше перейти від слів до справи», - підбив підсумок міський голова.