Web Analytics

Секретарь горсовета депутатов до пикета довел (фоторепортаж)

Секретарь депутатов до пикета довел. В пятницу избранники всех уровней от БЮТ и «Нашей Украины» вышли на площадь Свободы - протестовать против секретаря горсовета и мэра. Говорят, пошли на пикет после инцидента, случившегося в среду на сессии горсовета. Михаил Добкин лишил слова руководителя фракции БЮТ Сергея Семочкина и объявил перерыв. После непродолжительного общения Сергея Семочкина и Геннадия Кернеса и фракция БЮТ покинула зал.

Сергей Семочкин, депутат горсовета: «Выходя с трибуны ко мне подошел господин Кернес и прямой речью сказал, что и Фельдмана, и тебя мы замочим».

Это, говорят, пикетчики стало последней каплей. Утром депутаты собрали подписи под обращением к губернатору с просьбой поставить перед Президентом, главой МВД, начальником СБУ и Генпрокурором вопрос - «об общественно-политической опасности деятельности Михаила Добкина и Геннадия Кернеса». Сколько подписей - не считали.

Александр Фельдман, народный депутат Украины: «Все, знали, что будет это совещание, все знали, что мы собираем подписи, те, кто посчитал нужным, приехал, те, кто посчитал нужным, поставили свои подписи».

Арсен Аваков, председатель Харьковской облгосадминистрации: «Сегодня сказали Семочкину, завтра скажут другим, а послезавтра скажут многим депутатам, которые может быть не нашли в себе духа вынести этот вопрос публично, но считаю, что это вопрос беспрецедентный».

О своих требованиях пикетчики рассказывают еще раз - уже в областной администрации: главе облсовета Василию Салыгину и первому заму прокурора области Андрею Гончаренко. Последнего губернатор просит дать оценку фактам препятствования депутатской деятельности и угрозам о физической расправе.

Андрей Гончаренко, 1-й зам. прокурора области: «Якщо в цих заявах є склад злочину або признаки складів злочину, вони будуть вирішуватися чи органами прокуратури чи органами внутрішніх справ в порядку статті 97 КПК. Якщо є питання які не будуть входять в компетенцію прокуратури області, ми дамо свою оцінку і розяснення куди звертатися».

Василий Салыгин, глава облсовета и старший товарищ по партии мэра и секретаря горсовета, считает: пока делать выводы рано. Нужно выслушать и другую сторону.

Василий Салыгин, председатель облсовета: «А секретарь горсовета скажет, что угрожали ему. Я не исключаю, что он так скажет. И, возможно, это было на самом деле. Почему мы это отбрасываем? И мы видели, сколько было покушений на жизнь секретаря горсовета, как бы кто-то к этому не относился, скажем так, с улыбкой, я не видел улыбки в тех кадрах, которые видел я... когда летели шарики с убойной силой возле здания горсовета, поверьте, с достаточной».

Выслушать версию Добкина и Кернеса Салыгин собирается в субботу, перед съездом депутатов всех уровней в Северодонецке. Прокуратуре на проверку потребуется до десяти дней.

Ниже приводим полный текст обращения БЮТ к Арсену Авакову:

«Лист-звернення депутатів "Блоку Юлії Тимошенко" в місцевих радах Харкова та Харківської області до Голови Харківської ОДА А.Б. Авакова

Звертаємося до Вас, як до повноважного представника державної влади на Харківщині та державного посадовця, який несе персональну відповідальність перед Президентом України за ситуацію в місті Харкові та Харківській області.

Остання сесія Харківської міської ради в черговий раз засвідчила патологічно неконструктивний, руйнівний та відверто кримінальний характер діяльності міської влади Харкова в особі Харківського міського голови М.Добкіна та Секретаря Харківської міської ради Г.Кернеса.

Тисячі харків‘ян, які очікували від 19-ї сесії Харківської міської ради вирішення нагальних питань розвитку міста та спостерігали за перебігом подій у сесійній залі, остаточно переконалися, що Харківська міська влада, в особах її нинішніх керівників - не може бути органом представництва інтересів міської громади та не здатна працювати в законному полі.

Окрім вже традиційної зневаги до депутатського корпусу, маніпулювання з порядком денним та регламентом, непрозорості та кон‘юнктурності рішень, які "протягувалися" через сесійну залу та інше - депутати Харківської міської ради стали свідками безпрецедентної події у політичному житті України. А саме - публічних образ із застосуванням ненормативної лексики від М.Добкіна та Г.Кернеса на адресу Прем‘єр-міністра України, Міністра внутрішніх справ України, деяких народних депутатів України, а також відкритих погроз фізичної розправи в бік Народного депутата України О.Фельдмана та керівника фракції БЮТ в Харківській міській раді С.Сьомочкіна. Ця безпрецедентна подія не лише засвідчує проблему повної моральної неадекватності та професійної непридатності Харківського міського голови М.Добкіна та секретаря Харківської міськради Г.Кернеса, а й кидає виклик правовому ладу на Харківщині.

Вважаємо, що в умовах непрацездатності Верховної Ради України, яка, як повноважній центральний орган представницької влади могла б покласти край свавіллю у Харкові – діяльність М.Добкіна та Г.Кернеса на займаних посадах становить суспільно-політичну небезпеку для харків‘ян та вимагає негайної оцінки з боку правоохоронних органів і центральних органів державної влади України.

Просимо Вас порушити питання щодо суспільно-політичної небезпеки діяльності М.Добкіна та Г.Кернеса у Харкові перед Президентом України, Міністром внутрішніх справ України, Головою Служби безпеки України, Генеральним Прокурором України, а також вжити заходів щодо відновлення законності і правопорядку у місті Харкові.

З повагою і підтримкою,
депутати "Блоку Юлії Тимошенко" в місцевих радах Харкова та Харківської області».

Смотрите фоторепортаж.