Web Analytics

Смена руководства “Харьковоблэнерго”: комментарии первого вице-губернатора

Как сообщалось ранее, на прошлой неделе на общем собрании акционеров компании "Харьковоблэнерго" было принято решение о смене руководителя предприятия. Решением собрания акционеров от должности председателя правления компании был освобожден Владимир Кривицкий, а новым председателем правления АК "Харьковоблэнерго" избран Николай Кривой, который до этого занимал должность руководителя "Сумыоблэнерго". О причинах смены руководства компании журналисты Медиа-группы “Объектив” поинтересовались у первого вице-губернатора Олександра Колесникова.

Александр Колесников, первый вице-губернатор: Вся справа в тому, що підсумки роботи колективу “Харківобленерго” невтішні, підприємство закінчило рік зі збитками 93 млн. грн. По підсумкам 9-ти місяців оглядова рада попереджала керівництво, керівника правління Кривицького Володимира Володимировича, що треба вжити заходи реагування, але вони ще збільшились, ці збитки. Якщо говорити про розрахунки “Харківобленерго” з енергоринком, то ці розрахунки склали невисокий відсоток – десь трохи більше 80%. І це при тому, що споживачі, які розрахувались з “Харківобленерго” на 93%. Якщо при цьому враховувати, що по одній ціні купується електроенергія в енергоринку, а більш дорожче вона продається, відпускається споживачам, то цієї різниці повинно було б хватити для того, щоб розрахуватись з енергоринком. Але ті фактичні втрати, комерційні втрати, як ми їх називаємо, які склали більше 30%, не можуть перекрити ніяку економічну роботу. Тому оцей весь комплекс недопрацювань і став причиною зміни керівництва.
– Ваше мнение о новом руководителе. Насколько я знаю, это была инициатива киевлян, но все-таки, как харьковская администрация к этому относится?
Александр Колесников, первый вице-губернатор: Зараз яксь думку про нового керівника важко говорити, ми можемо одне точно сказати, що це людина досвідчена. Він пройшов, скажемо так, всі сходинки роботи в системі обленерго, більше того, починав працювати тоді, коли система “Харківобленерго” обслуговувала і Сумську, і Полтавську області, тобто він працював в системі “Харківобленерго”. І тому надіємось, що той досвід, який є, допоможе йому вирішити ті проблеми, які були заплановані і зроблені в 2002-му році нинішнім керівником, попереднім керівництвом “Харківобленего”. Ми надіємось вже в лютому почати відчувати, що вони дають вже свої плоди позитивні. Якщо по підсумкам року ми мали різницю від розрахунків споживачів з обленерго, а обленерго з енергоринком десь 12 – 13 %, то вже по підсумках роботи в лютому ми маємо різницю десь в 2 – 3%. Це говорить про те, що комерційні втрати зменшуються.
– Так, может, стоило оставить прежнее руководство?
Александр Колесников, первый вице-губернатор: Вся справа в тому, що це, скажем так, вирішує керівництво паливенерго Міністерства палива та енергетики, і, скажімо так, що, ну, вони вважають як професіонали, що спрацювали дуже погано.
– У нас есть не совсем официальная информация, что должны были заслушать отчет Кривицкого на собрании акционеров, но его не было, он болел. Тем не менее, это не стало достаточным основанием, чтобы перенести собрание акционеров или отложить.
Александр Колесников, первый вице-губернатор: Вся справа в тому, що виходили, ну, скажімо так, з ситуації підсумків 2002-го року. Я вже їх назвав основні. Вони невтішні. Ну, скажімо так: керівник не виконав контракту. Це основне.
– У Харьковской облгосадминистрации, может быть, была какая-то своя кандидатура на этот пост? Может быть, вы считали, что есть кто-то другой, кто способен, достоин...
Александр Колесников, первый вице-губернатор: У нас є. Ну, а скажем так, що контракт підписує міністр, тому йому видніше, як то кажуть. Міністерство, мабуть, вважає, що працювала команда, і тому команда й повинна відповідати. Скажімо так, Кривицький Володимир Володимирович, він же був не генеральний директор, він був головою правління, і тому відповідало все правління. Тому й прийнято рішення, що правління не спрацювало.

© 2024, NGO MediaPort 20