Web Analytics

Сахарный вопрос: коллективную деятельность – под индивидуальную ответственность

Производство сахара - единственная сфера сельского хозяйства, в которой область уже не первый год не может похвастаться не то что перевыполнением, но даже выполнением плана.

Евгений Кушнарев, губернатор: Так про що ми говоримо знову? Знову будемо один одного обдурювати і оперативну звітність давати, яка прикриває голови керівників райдержадміністрацій. А потім, коли все проходить через заводи і стає на своє місце, то просто жах, коли останню довідку береш в руки. Я попереджаю, цей рік буде давати оцінки в цій підгалузі кожному особисто.
Аграрии и собственники сахарных заводов винят друг друга в неплатежах. И те, и другие просят обладминистрацию помочь и власть употребить.
Александр Кудевич, генеральный директор ПАОП «Зоря»: Євгене Петровичу, я вас прошу бути гарантом так, як ви єсть, законності і порядку в області, і поставіть на місто ті заводи, які не розсчиталися із тими чи фермери, будь яка власність і так дальше.
Владимир Крамаренко, представитель собственников ОАО “Мурафский сахарный завод”: Господарства беруть товарно-матеріальні цінності – насіння, все беруть, а вирощувати не вирощують. Оскільки у нас таких важелів на господарства немає, отут влада нам би допомогла, щоби впевненість була в тому, що ті вклади, які ми робимо, щоб вони потім повернулись, як ви говорите, до нас в прибутках, а до влади в податках.
Власть в качестве противоядия настойчиво рекомендует жалобщикам индивидуальные договоры, в которых необходимо прописывать все, начиная от условий и объемов поставки сахарной свёклы на завод и заканчивая условиями расчетов и ответственностью в случае невыполнения одной из сторон своих обязательств.
Евгений Кушнарев, губернатор: Давайте разом обєднаємо зусилля і зробимо цей рік переломним для цукрової галузі і роком відновлення кращих традицій. Домовились? Тим більше, що є нагода в наступному році 29 січня знову зібратись і підвести певні підсумки.