Web Analytics

Облгосадминистрация обратилась к городским властям в связи с конфликтом на рынках Харькова

Харьковская облгосадминистраци просит городские власти прекратить давление на предпринимателей, которые работают на рынках Харькова. Обращение ОГА связанно с жалобами – их было больше 2,5 тысяч, - которые поступили от торговцев.

Обращение облгосадминистрация опубликовала на официальном сайте.

«Протягом останніх двох тижнів до обласної державної адміністрації надходять чисельні звернення та скарги підприємців (понад 2500 тисяч), які займаються торгівельною діяльністю на ринках м. Харкова, щодо необґрунтованих та незаконних перевірок їх діяльності з боку представників міської влади. Харківська обласна державна адміністрація вважає, що міська влада маніпулює думкою громадськості щодо цього конфліктів та намагається надати їм небезпечного та зайвого політичного окрасу.

Насправді, суть непорозумінь полягає в площині взаємовідносин між орендодавцями та підприємцями. Ці проблеми мають вирішуватись виключно на рівні переговорів між представниками підприємців, керівництвом ринку та профспілками.

Будь-які спроби міської влади скористатися ситуацію та перевести непорозуміння, які мають місце, у площину політичного або соціального конфлікту є неприпустимими.

Втручання у господарську діяльність підприємців, їх залякування та спроба змусити припинити роботу на ринках може призвести до дестабілізації ситуації не лише на ринках, але і в цілому в місті Харкові.

Обласна адміністрація звертається до міського голови Харкова М.М. Добкіна з пропозицією негайно приборкати чиновників міськвиконкому, що зарвалися, та припинити тиск на підприємців. У демократичній, правовій країні контролюючі органи та владний ресурс не мають використовуватись як засоби тиску».

Подписано заявление заместителем губернатор Ярославом Ющенко.