Web Analytics

Депутатам не понравилась третья редакция автозакона Святаша

Повышение налога с владельцев транспортных средств (транспортного сбора) откладывается. Так решили депутаты Верховной Рады, которые отправили Законопроект №2082, который разработал нардеп-харьковчанин Дмитрий Святаш, на доработку. В постановлении было предложено вернуть законопроект на доработку.

Что именно не устроило депутатов в Законопроекте Дмитрия Святаша, а это уже третья редакция, пока выяснить не удалось.

В кулуарных высказываниях звучали такие мотивы: после его принятия возможен передел рынка и т.п.

Официальная позиция Главного научно-экспертного управления звучит так:
«Управління вважає, що запровадження законодавчої пропозиції в найближчому часі може певним чином вплинути на зменшення обсягу ввезення в Україну вживаного автотранспорту. Проте, з іншого боку, різке підвищення ставок податку негативно позначиться на фінансовому стані вітчизняних суб’єктів господарювання, особливо автотранспортників більшість яких мають не новий автопарк. У першу чергу, наслідком підвищення ставок податку може бути збільшення вартості автотранспортних послуг (зокрема, міських пасажирських перевезень).
Крім того, загальновідомо, що вживаний автотранспорт, який ввозиться в Україну, придбає незаможне населення, оскільки нові автомобілі мають досить високу вартість і недоступні для цієї категорії громадян. Вважаємо, що прийняття зазначеної законодавчої пропозиції потребує більш докладного аналізу соціально-економічних наслідків її прийняття».

Напомним, что Законопроект №2082 вызвал большой общественный резонанс, особенно его первая редакция. Затем последовала вторая (либеральная) и третья (компромиссная).

По материалам autoconsulting.com.ua.