Web Analytics

«За народовластие!» - предвыборная программа КПУ

«За народовладдя! Геть диктатуру». Компартия утвердила предвыборную программу на внеочередные выборы народных депутатов. Они состоятся 30 сентября 2007 года. Съезд партии прошел в пятницу, 3 августа. Несмотря на то, что партия считает выборы неконституционными, коммунисты будут участвовать выборы.

Передвиборна програма Комуністичної партії України (полный вариант, без правок)

Вітчизняна економіка, суверенітет народу, територіальна цілісність країни - під загрозою.

Узурпуючи владу, націонал-шовіністи та олігархи на чолі з президентом В. Ющенком цілеспрямовано знищують конституційні засади демократії, основи добробуту нашого народу.

Під постійним контролем адміністрації США завдається удар за ударом по Основному Закону держави, руйнується парламентаризм, нищаться судова та правоохоронна системи.

Політичний та соціально-економічний курс, що нав’язується країні націоналістами та олігархами – це дорога до прірви.

За наполяганням БЮТ і «Нашої України», на основі антиконституційних рішень президента та його закулісних домовленостей з олігархами 30 вересня відбудуться позачергові вибори народних депутатів України.

Компартія України братиме участь у цих виборах з однією метою: об’єднати найманих працівників, усіх трудящих на боротьбу за справжнє народовладдя, проти тих, хто хоче узурпувати владу та встановити націоналістичну диктатуру. Проти тих, хто прагне закріпити Україну в ганебній ролі європейської жебрачки і маріонетки США.

Комуністи пропонують принципово інший шлях. Наша мета:

СПРАВЖНЄ НАРОДОВЛАДДЯ

- Із знаряддя обслуговування олігархів Верховна Рада перетвориться в інструмент справжнього народовладдя, забезпечення національних інтересів України і прав трудящих: робітників і селян, лікарів і вчителів, наукових працівників і діячів культури, пенсіонерів і молоді, малих і середніх підприємців, військових і правоохоронців.

- Буде ліквідовано інститут президентства. Україна стане парламентською республікою.

- Доленосні питання внутрішньої та зовнішньої політики вирішуватимуться тільки шляхом проведення всеукраїнських і місцевих референдумів.

- Буде створено систему народного контролю.

- Функції ліквідованих державних адміністрацій перейдуть до виконавчих комітетів місцевих рад.

- Буде скасовано недоторканність президента, народних депутатів України, суддів, інших державних посадовців.

- Депутати всіх рівнів здійснюватимуть свої повноваження на основі імперативного мандату.

- Судді обиратимуться на певний строк безпосередньо громадянами з можливістю їх відкликання.

ЕФЕКТИВНА ЕКОНОМІКА

- Зміняться пріоритети економічного розвитку України. Зростання економіки йтиме на користь трудового народу, а не купки олігархів.

- Визнаючи рівноправ’я усіх форм власності, ми перевіримо законність приватизації та повернемо у державну власність стратегічні галузі промисловості.

- Бюджетонаповнюючі галузі (в першу чергу виробництво спиртних напоїв і тютюнових виробів) перейдуть у державну власність, а зовнішня торгівля стане державною монополією.

- Ми забезпечимо інноваційний розвиток економіки, державну підтримку і першочергове фінансування високотехнологічних і конкурентоспроможних галузей; авіа - і суднобудування, ракето - і танкобудування, важкого та сільського машинобудування, електроніки і приладобудування.

- На основі прогресивних технологій Україна досягне випереджаючих темпів розвитку вугільної промисловості, нафто - та газовидобутку, як бази своєї енергетичної незалежності.

- Буде скасовано податок на додану вартість, а натомість введено податок з обороту і диференційовану ставку податку на прибуток, що створить сприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу.

- Ми запровадимо держзамовлення на 50% продукції сільгоспвиробників. На підтримку сільгосппідприємств виділятимуться кошти в обсязі не менше 10 % ВВП.

- Будуть встановлені пільгові, не вище 5% річних, кредити на реальну підтримку розвитку АПК.

- У зв’язку з посухою 2007 року буде перенесено на наступні роки виплату кредитів 2006 року, взятих в банках сільгоспвиробниками. Останнім надаватимуться гарантовані державою кредити для подальшого розвитку.

- Діятиме заборона на продаж землі іноземним громадянам, бізнесовим структурам та спільним підприємствам за участю капіталу іноземних громадян чи держав понад 50%.

- Буде забезпечене неухильне дотримання конституційного права власності народу України на землю, її надра, атмосферне повітря, ліси, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України. Вирішення екологічних проблем фінансуватиметься державою в першочерговому порядку.

- Не допустимо розпродажу землі – збережемо державу!

СПРАВЕДЛИВІСТЬ У СОЦІАЛЬНІЙ СФЕРІ

- Заробив – отримуй вчасно зарплату і пенсію, не нижчі від прожиткового мінімуму.

- До 2010 року реальні доходи працюючих подвояться.

- Мінімальна зарплата в 2008 році становитиме 792 гривні.

- Частка заробітної плати в структурі собівартості продукції зросте до 60%.

- Мінімальна пенсія, соціальна допомога буде не нижче 70% середньої зарплати.

- Здійснюватиметься державне регулювання цін на основні продукти харчування, товари першої необхідності, ліки, житло і послуги житлово-комунального господарства, а на їх підвищення у 2008 році буде проголошено мораторій.

- На освіту виділятиметься 10% коштів від ВВП, на науку – 3%.

- Будуть створені умови для забезпечення загальної зайнятості.

- Ми гарантуємо отримання молоддю першого робочого місця.

- Молодим сім’ям надаватимуться пільгові кредити на будівництво житла з наступним погашенням за рахунок держави 25 % їх розміру при народженні першої дитини, 50% - при народженні другої і 100% - третьої.

- Соціальні виплати при народженні другої і кожної наступної дитини збільшаться до 18,4 тисячі гривень. Один із батьків, які виховали трьох і більше дітей, отримає право виходу на пенсію за 5 років до передбаченого нинішнім законодавством віку.

- У 2008 році студентські стипендії підвищаться в три рази. Щомісячна стипендія студентів-сиріт становитиме 1200 гривень.

- Буде забезпечена безоплатна якісна медична допомога, збільшена оплата праці медпрацівників.

- Держава ліквідує дитячу безпритульність протягом трьох років.

- Буде розгорнуто мережу доступних для кожної родини дитячих дошкільних і позашкільних установ, закладів безоплатного літнього відпочинку дітей, в тому числі на базі «Артеку» та «Молодої гвардії». На базі нині існуючих резиденцій президента України та державних дач діятимуть дитячі центри оздоровлення. В 2008 році втричі збільшиться державне фінансування дитячих та молодіжних організацій.

- Відновиться державне фінансування будівництва житла для незаможних громадян і пільговиків. На законодавчому рівні ми забезпечимо право на житло мешканців гуртожитків, що належать до будь-яких форм власності.

- Буде створено широку систему дотацій, субсидій і кредитів для будівництва індивідуального і кооперативного житла на доступних умовах.

- Держава пріоритетно фінансуватиме газифікацію, телефонізацію, будівництво житла для сільських лікарів і вчителів, будівництво і ремонт автомобільних доріг на селі.

- Буде заборонена передача у приватну власність курортних і заповідних територій.

- Протягом 5 років громадянам повернуть їх вкрадені державою грошові заощадження.

РЕАЛЬНО ЗАХИЩЕНІ ГРОМАДЯНСЬКІ ПРАВА

- Держава гарантуватиме реалізацію політичних прав громадян, права на працю, відпочинок, гідну зарплату і регульовані ціни, житло, достойну пенсію, безоплатну медичну допомогу та освіту, і юридично відповідатиме за їх порушення.

- Будуть забезпечені соціально-економічні та мовно-культурні потреби людей усіх національностей, що проживають в Україні. Нова редакція Конституції, запропонована комуністами, надасть російській мові статус другої державної при реальному забезпеченні державного статусу української мови. Неухильно буде виконуватися Європейська Хартія регіональних мов та мов меншин.

- Основний Закон встановить інститут подвійного громадянства на підставі міжнародних угод.

- Буде посилена кримінальна відповідальність за корупцію.

- На вимогу громадян України та з метою посилення боротьби зі злочинністю комуністи внесуть на розгляд Верховної Ради законопроект про тимчасове відновлення смертної кари за умисне вбивство.

- Гарантуватиметься свобода совісті і віросповідання. Держава захистить канонічне православ’я від націоналістичної експансії та законодавчо заборонить діяльність тоталітарних сект.

- Комуністи припинять фальсифікацію вітчизняної історії націоналістами, їх наругу над святинями нашого народу, дискредитацію ними захисників Вітчизни, героїзацію зрадників і фашистів. Ми покладемо край злочинним спробам реабілітувати ОУН-УПА.

- Моральні та духовні цінності народу України будуть захищені, рішуче припинена пропаганда наживи, жорстокості, насильства, пияцтва і розбещеності.

ЗМІНА ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНОГО КУРСУ В ІНТЕРЕСАХ НАРОДУ

- Нова редакція Конституції визначить позаблоковий, нейтральний статус України. Членству в НАТО – ні!

- Входження в міжнародні політичні та економічні організації та участь в інтеграційних процесах здійснюватиметься лише в національних інтересах України, на вигідних для неї умовах та на підставі волевиявлення громадян на всеукраїнському референдумі.

- Будуть забезпечені оптимальні умови для розвитку взаємовигідного політичного і економічного співробітництва з Росією, Білоруссю, Казахстаном та іншими державами СНД.

- Україна ввійде в Єдиний економічний простір.

ВИКОНАННЯ НАШИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ ВСТАНОВИТИ В УКРАЇНІ СПРАВЕДЛИВУ ВЛАДУ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ ТАКІ ПЕРШОЧЕРГОВІ ЗАХОДИ:

- Ухвалення після всенародного обговорення нової редакції Конституції, проект якої розроблено Комуністичною партією України.

- Негайне проведення Всеукраїнського референдуму щодо доцільності вступу країни в НАТО, недовіри президентові В. Ющенку, надання російській мові статусу другої державної.

- Зміцнення Коаліції національної єдності. Сприяння концентрації її зусиль на проведенні політики в інтересах трудящих і на реалізації передвиборних зобов’язань, спільних для всіх її учасників.

ДОДАТКОВІ КОШТИ НА БУДІВНИЦВО ЕФЕКТИВНОЇ ЕКОНОМІКИ І ВИКОНАННЯ СВОЇХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ ПЕРЕД НАРОДОМ В СОЦІАЛЬНІЙ СФЕРІ ВІЗЬМЕМО З ТАКИХ ДЖЕРЕЛ:

- Різкого підвищення доходів Державного бюджету за рахунок прибутку націоналізованих підприємств.

- Введення прогресивного податку на прибуток, податків на багатство і розкіш.

- Ліквідація тіньових і корупційних фінансових схем, наведення порядку у використанні бюджетних коштів.

- Введення і суворе дотримання державної монополії на видобуток нафти, газу, вугілля та інших корисних копалин, на виробництво і продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів.

- Скорочення не менш як на 700 мільйонів гривень видатків державного бюджету у зв’язку з ліквідацією інституту президентства.

- Зменшення на 50% витрат на утримання державного апарату. Скасування соціально несправедливих пільг для вищих чиновників.

Саме таким є комуністичний проект розвитку України.

Комуністи знають, що і як потрібно робити. У нас достатньо досвіду і політичної волі для того, щоб виконати свої зобов’язання.

Компартія України звертається до широких верств нещадно експлуатованих і принижених трударів, до ветеранів і молоді, до всіх, кому небайдужа доля Вітчизни, доля свого народу, із закликом об’єднатися навколо комуністів, не допустити реваншу антинародних “помаранчевих” сил, докорінно змінити ситуацію, забезпечити кожному, хто чесно трудився і трудиться, гідне життя.

Источник – официальный сайт Коммунистической партии Украины.