Web Analytics

«Український прорив». Программа Блока Юлии Тимошенко

Предвыборная программа Блока Юлии Тимошенко «Український прорив. До справедливої і конкурентноспроможної країни» состоит из 12-ти пунктов. Программу лидер блока Юлия Тимошенко презентовала на съезде 5 августа.

Первый пункт – конституционный прорыв, который заключается в том, что украинцы сами будут писать свою Конституцию.

Второй пункт – судебно-правовой прорыв – заключается в том, «чтобы с нуля создать систему настоящего правосудия».

Третий пункт – информационный прорыв – предусматривает создание общественного телевидения и радиовещания и защиту национального информационного пространства.

Четвертый пункт – антикоррупционный прорыв для снижения роли государства в экономики в общем и влияния чиновников на принятие экономических решений.

Пятый пункт – демографический прорыв – это внедрение обязательного медицинского страхования, увеличение выплат при рождении ребенка и ежемесячной выплаты по уходу за ребенком.

Шестой пункт – интеллектуальный прорыв - заключается в развитии системы защиты интеллектуальной собственности.

Седьмой пункт – транзитный прорыв – обеспечение условий для государственно-частного партнерства в создании основных транзитных автомобильных коридоров, строительстве новых нефте- и газопроводов, а также в наведении «военного порядка» на железной дороге.

Восьмой пункт – утверждение Налогового кодекса и ликвидация НДС.

Девятый пункт – энергоэффективный прорыв – уменьшение критической зависимости от монопольного импорта энергоносителей, снижение энергоемкости ВВП, интеграция на европейский рынок.

Десятый пункт – инвестиционный прорыв, который предусматривает упрощение выделения земли в долгосрочное пользование для инвесторов, которые собираются строить в Украине предприятия, решение проблем, которые сдерживают поступление инвестиций.

Одиннадцатый пункт – строительный прорыв, который заключается в развитии системы ипотеки и занижения стоимости кредитов для покупки жилья до европейского уровня.

Двенадцатый пункт – аграрный прорыв, который предусматривает поддержку аграрной инфраструктуры.

Источник – официальный сайт БЮТ.


Полная версия программы блока – здесь.

Полный текст презентации программы:

Сьогодні ми представляємо Програму стратегічного розвитку України „УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ. До справедливої і конкурентноспроможної країни”. Ми впевнені, що в результаті перемоги демократичних сил на дострокових виборах до Верховної Ради України 30 вересня 2007 року та формування нової демократичної коаліції саме ця програма стане основою діяльності нового професійного Уряду. Але це не просто урядова програма, яких за час незалежності України уже було щонайменше два десятки. „УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ” - це програма розвитку, прогресу і поступу для всієї країни. Не для окремого міністра чи підрозділу виконавчої влади, а для кожної людини, для кожного громадянина. „УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ” – це Основний закон процвітання для нашої країни.

„УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ” – це не банальний паперовий документ, що буде всіма забутий після сьогоднішньої презентації і навіки упокоїться в пилюці партійних архівів. Наша програма – це програма Життя, програма Дії. Вона може існувати і вдосконалюватися лише в результаті щоденної реалізації. Без зайвої самовпевненості, ми стверджуємо, що „УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ” – це дороговказ для країни в ХХІ столітті.

Ми назвали нашу програму „УКРАЇНСЬКИМ ПРОРИВОМ”, оскільки нам набридло вимірювати поступ десятими долями процента ВВП, чи підвищенням заробітних плат на кілька гривень. Наша країна заслуговує на все і відразу. Ми за кардинальне і швидке покращення якості життя в країні для всіх людей. Ми поважаємо еволюційний розвиток, але він не задовольняє наших амбіцій. Замість повільної еволюції має з’явитися повноцінний якісний стрибок в майбутнє. Ми беремо на озброєння термін „ПРОРИВ” як антитезу повільній черепаховій еволюції. Ми знаємо як забезпечити справжній прорив в економіці, у всіх галузях народного господарства, у всіх сферах життя українського суспільства. Ми маємо поетапний, щоденний календар прогресу по-українськи. Якщо досьогодні держава та національна економіка рухалися від кризи до кризи, то тепер ми пропонуємо зійти з цього битого шляху і далі рухатися від успіху до успіху. Ми знаємо ЩО робити, і ми знаємо ЯК робити, щоб забезпечити УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ.

Сьогодні в світі всі знають про унікальний шведський соціалізм, про „економічний стрибок корейського тигра”, про китайське „економічне диво”. Ми не копіюємо чужих схем і не запозичуємо іноземних технологій. Ми цінимо і сприймаємо істинно українське гасло „Свій до свого по своє”. І саме тому ми цілком певні, що вже за кілька років саме поняття „УКРАЇНСЬКОГО ПРОРИВУ” стане наречним і буде наводитися у всьому світі, як стратегія успіху без перекладів і транскрипцій. Вже завтра Україну у світі будуть знати не лише через аварію на ЧАЕС чи Помаранчеву революцію. Ми змінимо асоціативний ряд сприйняття нашої країни в світі. Ми доб’ємося того, що нас будуть пізнавати і поважати перш за все за “Ukrainskyi Proryv”.

70 років для того, щоб наздогнати Європу, 100 років до рівня життя в США і в Японії, - все це нісенітниці. Ми не маємо стільки часу. Там де песимісти говорять про півстоліття, ми ставимо – рік, там де вони хочуть сто років – ми даємо три. „Тихіше їдеш – далі будеш”, - це не про нас.

Сучасна українська політика за 16 років державної незалежності, після тривалого періоду партійної феодалізації і мультипартійності нарешті підходить до періоду зрілості, до етапу укрупнення політичних сил. Вже сьогодні в Україні реально діють дві-три політичних сили, що здатні запропонувати суспільству альтернативні шляхи розвитку. Блок Юлії Тимошенко одна з цих сил. І ми не тільки запропонуємо, ми - зробимо. Минає час невігластва, популізму, демагогії і ручного управління. Приходить доба професіоналів, ера ПРОРИВУ. Вже на найближчих виборах до парламенту, люди будуть голосувати не тільки за політиків, але й за стратегію, яку вони здатні запропонувати країні. Наша стратегія „УКРАЇНСЬКОГО ПРОРИВУ” базується на будівництві справедливої та конкурентоспроможної держави, на формуванні чесної і відповідальної політики. Як Китай дав цивілізації порох і компас, як Греція і Англія запропонувала світові основи демократичного устрою, ми понесемо в світ унікальну найоптимальнішу систему організацію життя суспільства, що буде варта наслідування.

У нас сьогодні, треба визнати, не найкращі стартові умови для якісного стрибка в майбутнє. Рівень життя в Україні залишається одним з найнижчих у Європі. Україна займає останні місця у світових рейтингах конкурентноздатності. Так, наприклад, Всесвітній економічний форум поставив Україну на 78 місце з 128 країн, Інститут розвитку менеджменту в Лозанні (IMD) дав Україні 46 місце з 55 країн. Рівень ВВП на одну особу в Україні сьогодні складає $ 2 275, тоді як Єврозона вже подолала позначку $ 30 000.

Але ми готові обернути наші проблеми на успіхи, а відставання перетворити на вигоду. Саме тому ми й говоримо про ПРОРИВ, а не поетапну еволюцію. Стандартними протореними шляхами ми не зможемо виконати високі завдання.

Реалізація «Українського прориву» потребує максимальної мобілізації всіх ресурсів та сил нації, самовідданої праці еліт і згуртованості всіх соціальних, професійних та інших груп. «УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ» може стати тим фактором єдності, що об'єднає весь народ у прагненні до побудови кращого життя і прибере мимовільні протиріччя та непогодження.

Виконання УКРАЇНСЬКОГО ПРОРИВУ передбачає реалізацію ДВАНАДЦЯТИ СТРАТЕГІЧНИХ ЛІНІЙ.

КОНСТИТУЦІЙНИЙ ПРОРИВ.

Ця лінія передбачає організацію і проведення Всенародного референдуму щодо схвалення і прийняття нової Конституції України. Народ сам напише свою Конституцію, коли дасть відповіді на ключові запитання сьогодення, які стосуються, передусім: форми правління (президентська чи парламентська держава), обрання суддів, ліквідації пільг та недоторканості, позбавлення депутатів-корупціонерів депутатських мандатів, розширення прав місцевого самоврядування, встановлення контролю над владою, спрощення процедури референдумів.

Ми вже зараз виконуємо Першу Лінію „УКРАЇНСЬКОГО ПРОРИВУ”. Сьогодні по всій країні створені наші штаби, які збирають підписи за проведення конституційного референдуму та ведуть агітаційно-роз’яснювальну роботу серед людей.

СУДОВО-ПРАВОВИЙ ПРОРИВ

Фактично мова йде про те, щоб майже з нуля створити систему справжнього правосуддя в країні, оскільки на сьогодні його, як такого, не існує.

Окрім обрання суддів народом, ми пропонуємо звільнити суддів від політичних, адміністративних та корупційних впливів в фінансової залежності від виконавчої влади.

Пропонується істотно підвищити рівень заробітної плати суддям, скасувати судове мито для громадян за спеціальним переліком справ, надати безкоштовні адвокатські послуги для соціально незаможних громадян.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОРИВ.

Жодні реформи нічого не варті, якщо в країні відстуні незалежні і неупереджені засоби масової інформації. Саме тому, на Третій Лінії ПРОРИВУ ми розмістили нову інформаційну політику держави і суспільства.

Ця лінія передбачає: створення громадського телебачення, забезпечення прозорості стосунків власності у медіа-бізнесі, оприлюднення інформації щодо реальних власників ЗМІ. Ми пропонуємо обов'язкові угоди між власниками ЗМІ та журналістськими колективами щодо здійснення чесної редакційної політики.

Інформаційний прорив передбачає розвиток та захист національного інформаційного простору, масштабну інтернетизацію України з метою вільного і дешевого доступу громадян до суспільно важливої інформації.

Кожна оселя в країні повинна мати щонайменше три-п’ять загальнонаціональних телевізійні канали.

АНТИКОРУПЦІЙНИЙ ПРОРИВ.

Ми – єдина політична сила, яка не тільки проголошувала війну корупції, але й добилася реальних успіхів у цій царині, ліквідовуючи тіньові схеми у цілих галузях і сферах національної економіки.

Реалізація цієї лінії передбачає ліквідацію економічного підґрунтя для корупції, а саме – зниження ролі держави в економіці загалом та впливу чиновництва на ухвалення економічних рішень і їх втручання в діяльність підприємств.

Створення спеціальної експертної комісії, що аналізуватиме всі проекти законів та нормативних актів на предмет корупційних ризиків.

Продаж земель несільськогосподарського призначення - винятково на аукціонах. Створення незалежних від влади органів контролю за розподілом бюджетних коштів з передачею опозиції Рахункової палати України.

Окрім того, ми пропонуємо: запровадити декларування витрат державними посадовими особами та держслужбовцями, суттєве посилення кримінальної відповідальності за корупційні дії, включно х довічним позбавленням волі, відновлення програми „Контрабанда – стоп!”, створення комунікаційного центру для безпосереднього зв’язку громадян з правоохоронними органами для інформування про факти корупції, підвищення рівня соціального захисту та матеріального забезпечення правоохоронців

ДЕМОГРАФІЧНИЙ ПРОРИВ.

Ми повинні забезпечити в Україні такі умови для молодих родин, які дадуть можливість створити те, що в усьому світі називається „Бебі-бум”. Інакше кажучи, країна повинна народжувати дітей.

Передбачається також: запровадження обов’язкового медичного страхування із збереженням гарантованих державою безкоштовних медичних послуг; придбання медичної страховки за державні кошти для соціально незахищених верств населення, законодавче зобов’язання купівлі страховки роботодавцем.

Ми, як і обіцяли, збільшимо виплати при народженні дитини до 10 400 гривень. Запровадимо виплати по народженню другої дитини не менше 15 000 гривень і третьої – 25 000 гривень.

Ми пропонуємо збільшити щомісячні виплати по догляду за дитиною до трьох років на рівні не меншому ніж 500 гривень і забезпечимо надання довгострокових кредитів для молодих сімей на 25-35 років під 2-4% річних.

«Демографічний прорив» - це, окрім іншого, - створення соціального ринку ліків, реалізація програми «Сільський лікар», створення Національних медичних центрів, відповідальних за розробку спеціалізованих національних програм; повернення на Батьківщину громадян України, що працюють за кордоном.

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ПРОРИВ.

Ми зобов'язані терміново захистити інтелект нації і експортувати технології, а не мозки за кордон. Українські вчені повинні їздити за кордон на наукові-конференції, а не як дешева робоча сила з «третього світу» у найми, чи наукове кріпацтво.. Ми повинні відродити авторитет науки, авторитет інтелекту і повернути дітей з нічних клубів в бібліотеки. Ми маємо зробити так, щоб у аспірантуру знову було важко вступити, а звання кандидата наук знову стало почесним і шанованим. «Силіконова долина» має бути в Україні.

Інтелектуальний прорив – це: єдина вартість послуг по вихованню та освіті дітей, стимулювання приватних інвестицій у прикладні та фундаментальні дослідження, підтримка бізнесу, що використовує та розвиває виробничі технології, забезпечення вільної конкуренції на ринку високих технологій, інтернет-послуг, мобільного зв'язку, стимулювання приватних інвестицій у професійну та вищу освіту.

Інтелектуальний прорив – це: розвиток системи захисту інтелектуальної власності, створення ефективної національної системи управління інноваційним розвитком, програма «Інтернет – у кожну оселю», створення якісної системи незалежного контролю рівня знань учнів.

ТРАНЗИТНИЙ ПРОРИВ.

Україна – велика транзитна держава, можливості якої сьогодні не використовуються і на 10 відсотків. Українські дороги, українські залізниці повинні стати відомими світові як найоптимальніший і найвигідніший транзитний коридор, а не через те, що тут періодично перекидаються потяги з фосфором і сходять з рейок електрички.

З метою реалізації Транзитного прориву ми повинні забезпечити умови для державно-приватного партнерства у створенні основних транзитних автомобільних коридорів, забезпечити безпеку транспортних коридорів, побудувати нові нафто- і газогони з метою створення альтернативних шляхів енергопостачання України, лібералізувати транзитний режим для пасажирів та товарів, забезпечити державно-приватне партнерство в будівництві аеропортів, навести «військовий порядок» на залізниці.

ПІДПРИЄМНИЦЬКИЙ ПРОРИВ.

Сьогодні чинний уряд здійснює стратегічний курс на підтримку великого і надвеликого бізнесу. Таким шляхом будувалися лише колонії, але не держави, які прагли побудувати цивілізоване громадянське суспільство. Основа громадянського суспільства – середній клас, який народжується тільки через розвиток малого і середнього підприємництва. Ми повинні кардинально змінити акценти та пріоритети і надати додаткового стимулюючого імпульсу середньому та малому бізнесу.

Підприємницький прорив передбачає: ухвалення Податкового кодексу, що передбачає зниження податкового навантаження, розширення бази оподаткування, мінімізацію податкових пільг, ліквідацію ПДВ.

Ми повинні запровадити нові правила: входження у бізнес і вихід з бізнесу мають бути максимально спрощені. Ми маємо впровадити політику зниження кредитних ставок до європейського рівня, лібералізувати ринок банківських та страхових послуг, захистити права міноритарних акціонерів, перейти на систему довгострокового кредитування, зруйнувати всіх неприродні монополії, кардинально реформувати дозвільну систему – встановити обмежений і стандартний перелік документі для отримання ліцензій чи дозволів. Ми пропонуємо максимально обмежити кількість контактів між підприємцем та чиновником.

ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ ПРОРИВ

Реалізація Енергоефективного прориву передбачає: зменшення критичної залежності від монопольного імпорту енергоносіїв , зниження енергоємності ВВП, зміцнення співпраці та координації енергетичної політики з Євросоюзом, інтеграцію у Європейський ринок постачання та споживання електроенергії, модернізацію ТЕЦ, перехід на технологію «киплячого пару», зменшення споживання газу та нафтопродуктів, збільшення споживання бурого вугілля як сировини для хімічної промисловості та виробництва синтетичного палива.

Окремо, ми пропонуємо створити власний замкнутий ядерно-паливний цикл в Україні.

З метою здійснення Енергоефективного прориву ми пропонуємо добудувати транзитний газопровід «Одесса-Броди-Плоцьк (Гданьск), побудувати транзитний газопровід «Каспійський бассейн-Україна» через Азербайджан, Грузію та Чорне море, забезпечити оптимальну розвідку та організацію видобутку вуглеводнів на шельфах Чорного та Азовського морів.

ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПРОРИВ.

Сьогодні іноземні інвестори знають Україну, як країну з одним із найвищих рівнів корупції в світі. Вони знають нашу країну як таку, де неможливо займатися чесним бізнесом. Замість цього, ми пропонуємо перетворити Україну на інвестиційний рай для інвесторів.

Для виконання цих завдань ми пропонуємо: максимально спростити виділення землі у довгострокове користування для інвесторів, що мають намір будувати в Україні нові сучасні та високотехнологічні підприємства, усунути з чинного законодавства проблеми, протиріччя і «білі плями», що стримують інвестиції – і українські і іноземні. Прийняти нову програму прозорої і відкритої приватизації з однаковими умовами. Встановити прозорі процедури щодо тендерів. Покращення умов інвестування в енергетичний сектор. Створити мережу регіональних омбудсменів для інвесторів, спростити процедуру сертифікації імпорту, прийняти законодавство, зо відповідає практиці СОТ.

БУДІВЕЛЬНИЙ ПРОРИВ

Розвиток будівництва наскільки ж важливий для держави, настільки важливе для суспільства збільшення рівня народжуваності. Бебі-бум і будівельний-бум – це ключові фактори сучасного розвитку.

Ми хочемо забезпечити Будівельний прорив через розвиток системи іпотеки та зниження вартості кредитів для покупки житла до європейського рівня, податкове стимулювання будівництва промислових об'єктів, забезпечення державного замовлення на «соціальне житло”, податкове стимулювання зниження собівартості квадратного метру промислового і житлового будівництва, розширення повноваження місцевого самоврядування з регулювання ринку землі для будівництва та об’єктів промислового призначення.

АГРАРНИЙ ПРОРИВ

Не зважаючи на стрімку та невпинну урбанізацію, Україна залишається аграрною державою. І це стосується не тільки економіки та народного господарства, але й культури та ментальності нації. Україна – це аграрна цивілізація, що налічує кілька тисячоліть. Аграрна культура – це архетип України, без наведення порядку в цьому секторі, нам годі очікувати на успіх.

Аграрний прорив передбачає: підтримку розвитку аграрної інфраструктури, а саме – аграрного фонду, аграрної біржі, страхового фонду, земельного банку. Створення прозорого конкурентного середовища для українських виробників, просування їх продукції на зовнішні ринки. Реалізація адресних програм прямої державної підтримки безпосередньо сільськогосподарських товаровиробників, а саме – дотацій на гектар обробленої землі на одиницю випущеної продукції. Забезпечення умов функціонування ринку землі. Забезпечення вільного доступу сільськогосподарських товаровиробників до кредитних ресурсів за пільговими ставками, стимулювання розвитку кооперативних банків та кредитних спілок в сільській місцевості. Істотне збільшення чисельності робочих місць у сільській місцевості. Відмова від несистемного фінансування села і перехід до типових бізнес-проектів, які вміщують переробку сільгосппродукції та її екологічну чистоту. Це зробить аграрний бізнес окупним.

Наша мета, наше завдання – ставити високі, почасти романтичні цілі і пропонувати прагматичні й максимально прості шляхи до їх реалізації.

В основі УКРАЇНСЬКОГО ПРОРИВУ містяться інтереси Простої Людини. Для забезпечення її прав та потреб ми пропонуємо відмовитися від середньовічного за своєю суттю оцінювання рівня життя в країні за допомогою показників ВВП чи мінімальної заробітної плати. В сучасних умовах така технологія перетворюється на банальну маніпуляцію цифрами. Ми пропонуємо за основу обрахування брати цілу низку показників, які характеризують реальний рівень життя людей.

Сьогодні ми починаємо обговорення цієї програми. Вже найближчим часом ми зберемо Велику експертну Раду, яка оцінить проект УКРАЇНСЬКОГО ПРОРИВУ і запропонує додаткові шляхи для забезпечення поступу. Ніхто не зробить цього за нас. Часи, коли кияни запрошували Рюрика впорядкувати їх життя минули понад тисячу років тому. Час братися до роботи самотужки. І жоден іноземний спеціаліст, жодна найповажніша закордонна контора не допоможе нам впорядкувати життя в країні, доки ми не захочемо цього самі.

Избирательный список , оглашенный лидером блока Александром Тучиновым, первые 226 мест (записано на слух):

1. Юлія Тимошенко

2. Олександр Турчинов

3. Микола Томенко

4. Йосип Вінський

5. Андрій Шевченко

6. Віктор Пинзеник

7. Григорій Омельченко

8. Віталій Курило

9. Микола Петрук

10. Євген Корнійчук

11. Олег Білорус

12. Ярослав Федорчук

13. Євген Суслов

14. Андрій Шкіль

15. Михайло Волинець

16. Анатолій Семинога

17. Сергій Сас

18. Віктор Таран

19. Валентин Зубов

20. Євген Кирильчук

21. Сергій Шевчук

22. Володимир Яворівський

23. Андрій Кожем'якін

24. Сергій Терьохін

25. Сергій Соболєв

26. Віктор Швець

27. Богдан Губський

28. Валерій Кальченко

29. Оляг Ляшко

30. Уляна Мостіпан

31. Юрій Одарченко

32. Володимир Левцун

33. Ігор Воротнюк

34. Роман Забзалюк

35. Дмитро Шлемко

36. Степан Курпіль

37. Василь Деревляний

38. Сергій Буряк

39. Валерій Сушкевич

40. Вадим Петренко

41. Таріел Васадзе

42. Ігор Гринів

43. Олександр Фельдман

44. Андрій Веревський

45. Микола Баграєв

46. Григорій Немиря

47. Євген Сігал

48. Віталій Корж

49. Олександр Абдуллін

50. Володимир Полохало

51. Сергій Осика

52. Петро Гасюк

53. Микола Ковзель

54. Іван Сідельник

55. Олександр Шепелев

56. Руслан Лук’янчук

57. Сергій Міщенко

58. Андрій Портнов

59. Олексій Логвиненко

60. Володимир Філенко

61. Олександр Скибінецький

62. Костянтин Жеваго

63. Микола Сивульський

64. Андрій Сенченко

65. Іван Куровський

66. Наталія Королевська

67. Олександр Кеменяш

68. Петро Кравчук

69. Буряк Олександр

70. Іван Кириленко

71. Людмила Денісова

72. Павло Костенко

73. Сергій Пашинський

74. Валерій Писаренко

75. Ірина Шишкіна

76. Володимир Макієнко

77. Юрій Крук

78. Ігор Рибаков

79. Антон Яценко

80. Євген Шаго

81. Юрій Сербін

82. Зоя Шишкіна

83. Віталій Чудновський

84. Юрій Триндюк

85. Ольга Боднар

86. Святослав Олійник

87. Віталій Чепінога

88. Анжеліка Лабунська

89. Олена Бондаренко

90. Ігор Єресько

91. Юрій Полунеєв

92. Валерій Шаманов

93. Руслан Зозуля

94. Олена Шустік

95. Олег Шевчук

96. Віктор Лозиньський

97. Петро Кузьменко

98. Олександр Буджерак

99. Валерій Камчатний

100. Володимир Бондаренко

101. Олег Лукашук

102. В’ячеслав Передерій

103. Петро Вітвіцький

104. Олег Гнатьковський

105. Віталій Данилов

106. Гарегін Арутюнов

107. Степан Глусь

108. Олег Бабаєв

109. Юрій Гнаткевич

110. Віктор Задирка

111. Лев Бірюк

112. Василь Собченко

113. Костянтин Бондарьов

114. Іван Бінькович

115. Борис Пудов

116. Михайло Поживанов

117. Петро Крупко

118. Андрій Болюк (?)

119. Олег Маліч

120. Володимир Скубенко

121. Володимир Дончак

122. Євген Зімін

123. Євген Константинов

124. Ігор Черкаський

125. Михайло Косів

126. Олександр Рябека

127. Олександр Дубовой

128. Михайло Соколов

129. Олег Гельман (?)

130. Павло Мовчан

131. Сергій Подгорний

132. Олег Щербіцький (?)

133. Олена Кондратюк

134. Степан Давимука

135. Юрій Трегубов

136. Ігор Савченко

137. Валерій Крайній

138. Всеволод Бородін

139. Остап Семирак

140. Юрій Прокопчук

141. Володимир Іваненко

142. Михайло Ливінський

143. Валерій Бабенко

144. Олександр Пономарьов

145. Руслан Богдан

146. Віктор Уколов

147. Володимир Капленко

148. Раїса Сорочинська-Кириленко

149. Георгій Філіпчук

150. Віктор Олійник

151. Валерій Гасько

152. Віталій Логвиненко

153. Вадим Коротюк

154. Євген Добряк

155. Вадим Трофименко

156. Сергій Філіжанський

157. Василь Кравчук

158. Олександр Гудима

159. Андрій Павловський

160. Антоніна Болюра

161. Микола Потапчук

162. Сергій Кошель

163. Борис Шиянов

164. Олексій Зарудний

165. Оксана Тешенко

166. О. Венгуренко

167. Володимир Пилипенко

168. Сергій Власенко

169. Володимир Левза

170. Олександр Сочка

171. Віктор Павленко

172. Валерій Дубіль

173. Анатолій Яроферов

174. Олег Іщенко

175. Олександр Фомін

176. Станіслав Березкін

177. Юрій Ганущак

178. Віктор Козак

179. Володимир Яремчук

180. Сергій Гордієнко

181. Сергій Дріжчанович

182. Анатолій Богуш

183. Анатолій Грицюк

184. Володимир Рябошлик

185. Олександр Мазурчак

186. Віктор Затирка

187. Олег Валер’янов

188. Олександр Денисюк

189. Валерій Тимченко

190. Любов Шайдук

191. Данилін Богар

192. Лариса Малинковська

193. Володимир Марченко

194. Валентин Крока

195. Сергій Снаговський

196. Олександр Демінський

197. Петро Крістал

198. Віталій Богданов

199. Маргарита Черненко

200. Архіп Войтенко

201. Ігор Романків

202. Олексій Перевезенцев

203. Юрій Романюк

204. Світлана Федишина

205. Борис Мокін

206. Адам Євтєєв

207. Іван Марченко

208. Олександр Ковтун

209. Сільвал Ади

210. Сергій Бугай

211. Наталія Шишкова

212. Йосип Хом’як

213. Володимир Накоженко

214. В'ячеслав Шапошник

215. Олександр Данильчук

216. Михайло Миколенко

217. Іван Шелепницький

218. Віктор Адамський

219. Сергій Рибалко

220. Олег Бас

221. Андрій Супрунюк

222. Ігор Боршук

223. Олександр Завужний

224. Іван Михайлевич

225. Микола Кучерук

226. Михайло Апостол.
(Список предоставлен пресс-службой облорганизации БЮТ)

Всего список БЮТ включены 350 кандидатов от Всеукраинского объединения «Батькивщина», 50 – Украинской социал-демократической партии и 50 - партии «Реформы и порядок».