Web Analytics

Население и коммунальная сфера Украины будут обеспечены газом.

С 10 часов утра 1 января 2006 года ОАО "Газпром" сократил объемы поставок природного газа для транзита в страны Европы. Через ряд транзитных маршрутов газ не подается. Это, в свою очередь, может привести к падению давления в газопроводе, а следовательно, к ограничению поставок газа в Европу и частичного ограничения для потребителей Украины.

"Для координації дій в ситуації, що склалася з постачанням газу в Україну, створено оперативний штаб на чолі з Прем’єр-міністром України Юрієм Єхануровим. До складу штабу ввійшли перший віце-прем’єр України Сташевський, міністри Уряду, керівники НАК “Нафтогаз України” та відповідних установ і організацій.

Керівництво штабу повідомляє, що для потреб комунальної сфери та населення України природний газ та інші енергетичні ресурси будуть постачатися в належних обсягах".

Прес-центр НАК “Нафтогаз України”

2 січня об 11.00 відбулася селекторна нарада на тему “Першочергові заходи щодо стабільного забезпечення природним газом споживачів України”. Як повідомив міністр палива та енергетики України Іван Плачков, у нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра України Станіслава Сташевського взяли участь керівники паливно-енергетичного комплексу України, голови обласних державних адміністрацій, керівники провідних підприємств паливно-енергетичного комплексу, відповідних установ та організацій.

У своєму виступі міністра палива та енергетики І. Плачков проаналізував поточну ситуації з енергозабезпеченням споживачів України, зокрема, з газопостачанням. Під час наради визначено перелік термінових заходів щодо гарантування стабільності постачання природного газу та інших енергоресурсів.

Як зазначив міністр палива та енергетики І. Плачков, наразі поточний газовий баланс України забезпечується природним газом власного видобутку, газом з підземних газових сховищ та туркменським газом в обсягах, передбачених контрактом на 2006 рік. Газу ВАТ “Газпром” Україна не отримує.

Більше того, транспортування російського газу до Європи зараз здійснюється за рахунок власних ресурсів технологічного газу НАК “Нафтогаз України”.

Прес-центр НАК “Нафтогаз України”