Web Analytics

Прокуратура обещает сделать все, чтобы голосование в Харьковской области прошло в рамках закона

Прокуратура Харьковской области обратилась к харьковчанам, органам власти, представителям кандидатов и политикам с просьбой во время переголосования 26 декабря действовать только в рамках законов и Конституции.

Пресс-служба прокуратуры области распространила такое обращение:

“Президентські перегоні в Україні, пристрасті, що й досі не вщухають навколо них, залишаються чи не найголовнішою темою у суспільстві, засобах масової інформації. Не стоять осторонь цих подій і органи прокуратури області. Вжито організаційних заходів щодо забезпечення нагляду за додержанням законодавства про вибори Президента України. Особлива увага приділяється вирішенню звернень про порушення законності із зазначених питань. Загалом протягом усієї виборчої кампанії їх розглянуто десятки. За вісьмома порушено кримінальні справи.

На органи прокуратури зараз покладено відповідальне завдання забезпечити на території області передбачене Конституцією України право громадян на вільне волевиявлення під час виборів Президента України, а у разі виявлення порушень зробити все для своєчасного і якісного розгляду звернень, заяв, повідомлень про злочини; ефективне, невідкладне і об’єктивне реагування на виявлені порушення під час повторного голосування 26 грудня і притягнення винних до встановленої законом відповідальності.

У своїй діяльності ми керуємося винятково Законом. І в кожному конкретному випадку будемо діяти принципово і рішуче. Наглядова діяльність органів прокуратури області буде адекватною порушенням закону, щоб волевиявлення громадян забезпечувалось в межах чинного законодавства, а вибори стали дійсно чесними і прозорими.

Ми звертаємося до довірених осіб кандидатів на пост Президента України, політичних партій і блоків, службових органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування, виборчих комісій і громадян діяти виключно в рамках Конституції і вимог законодавства України”.