Web Analytics

Александр Бандурка: в Харьковской области плохо борются с коррупцией среди налоговиков

14 случаев коррупции среди сотрудников налоговых служб Харьковской области были выявлены в прошлом году. Об этом сообщил глава государственной налоговой администрации в Харьковской области Александр Бандурка.

По его мнению, это очень плохой результат работы обалстного управления при налоговой администрации, которое занимается борьбой с коррупцией.

Александр Бандурка, глава государственной налоговой администрации в Харьковской области: А чому 14? Це по одному в місяць виявлено. Тому що існує, напевно, план такий: не більше, не менше. Я знаю, що наша (налоговая администрация – ред.) десь на третьому місці в країні. Чому не 100?! Я що, дітей хрестив з кимось із податківців, у мене що, родичи тут працюють?! Чи я привів свою команду, як дехто думає?! Чому ми жаліємо цих корупціонерів, чому ми їх не встановлюємо, не виявляємо?!

Александр Бандурка говорит, что причин такого положения вещей несколько. Две основные – это, во-первых, общегосударственная политика, а во-вторых, взятки, которые получают служащие от предприятий.

Александр Бандурка, глава государственной налоговой администрации в Харьковской области: Я знаю АЗС, яка кожен місяць займається корупційними діяннями із службовцями. АЗС знаходиться в одному районі, а зареєстрована в іншому. Що повинен сплатити власник: райдержадміністрації – 250 літрів, міліції – 250 літрів, прокуратурі – 250 літрів, податковій - 200 літрів... Не знаю, чому так. По місцю реєстрації також... Я порахував - півтори тони в місяць виходить. А тепер скажіть, чому він платить? Багато хто з підприємців сам сплачує, бо йому треба це “кришування”, от тому й не заявляють про це.