Web Analytics

Мораторий на операции с землей в Харьковской области не повлияет на программу «Земля – людям!»

Мораторий на аренду, продажу и передачу государственных земель в Харьковской области предлагает ввести председатель областного совета Василий Салыгин. Он уверен, что на областную программу «Земля – людям!» запрет на продажу или аренду земли не повлияет.

«Мораторій не тільки на оренду, але і на продаж, і на безоплатну передачу землі. І це ніяк не пов’язано з програмою «Земля - людям!», над якою ми працюємо. Я ще раз хочу повідомити тих, хто подав заяви, що вони отримають земельні ділянки», - сказал Василий Салыгин в эфире областного радио, пишет официальный сайт областного совета.

По его данным в Харьковской области 192-мя тыс. гектаров земли запаса и резерва никто не пользуется.

«При загальній площі області в 3 млн. гектарів, з яких десь 400 тис. га займають ліси, то понад 20% землі не використовується. Ми що, такі багаті? Я сьогодні мав розмову з губернатором області і повідомив, що на сесії облради це питання буде розглянуто. Але ми хочемо справді накласти мораторій на відчуження, відокремлення, на безоплатну передачу земель державної форми власності. Ми хочемо провести інвентаризацію, подивитися і зрозуміти, куди поділася земля. Це і є той резерв, завдяки якому обласний бюджет в 2008 році буде наповнений», - сказал председатель облсовета.